Start plaatsing zinnebeelden in Vechtpark

Het Vechtpark Hardenberg krijgt vijf zinnebeelden. Elk beeld staat voor een zintuig. Vanaf dinsdag 3 april wordt in het Vechtpark een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden. De beelden zijn klaar rond juli 2018.

Op vijf plekken in het Vechtpark worden grote beelden geplaatst. Ieder beeld staat voor een zintuig. Zo heb je de stenen horen, zien, voelen, ruiken en smaak. De beelden worden gemaakt van een stalen constructie, die wordt opgespoten met beton. Hierdoor lijken de beelden van steen.

Multifunctioneel karakter

De beelden krijgen een multifunctioneel karakter. In samenwerking met een lokale klimexpert worden de objecten zo gemaakt, dat ze geschikt worden voor bouldering. Dit is een klimsport waarbij zonder touwen, op veilige hoogte, wordt geklommen op rotsen.

De werkzaamheden voor het plaatsen van de zinnebeelden worden vanaf dinsdag 3 april uitgevoerd door kunstuitvoerder Job Art uit Den Haag. Eerst wordt begonnen met grondwerkzaamheden. Als dat klaar is, worden de zinnebeelden op locatie afgebouwd en bespoten met beton. De werkzaamheden worden naar verwachting in juli 2018 afgerond.

Vergroten beleefbaarheid

De plaatsing van de zinnebeelden is één van de drie concrete projecten, die door de gemeente in het Vechtpark worden uitgevoerd om de beleefbaarheid te vergroten. Een ander project is de realisatie van een waterspeelplaats en blotevoetenpad in de Koppeltuin. Verder wordt met betrokkenen en geïnteresseerden het idee uitgewerkt voor oefen- en speelobjecten in het Vechtpark.

Ruimte voor de Vecht

Met het programma Ruimte voor de Vecht proberen onder meer Waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en verschillende gemeenten langs de Vecht al jarenlang om de rivier niet alleen veiliger, maar ook beter beleefbaar te maken.

Vanuit het programma Ruimte voor de Vecht is het Tien Torenplan ontwikkeld. Het Tien Toren Plan is bedoeld om in tien verschillende gebieden de Vecht nog beter zichtbaar en toegankelijk te maken. Het Vechtpark Hardenberg is één van die plekken.