Blotevoetenpad en waterspeelplaats voor de Koppeltuinen

Wethouder Alwin te Rietstap heeft vrijdagmiddag 29 juni tijdens nationale modderdag samen met kinderen van basisschool De Groen uit Dedemsvaart officieel het blotevoetenpad in de Koppeltuinen in gebruik genomen. Het pad in de Koppeltuinen bestaat uit een route door de natuur met allerlei uitdagende elementen. Voor kinderen in een rolstoel zijn speciale aanpassingen gemaakt.

Elke route geeft nieuwe uitdagingen. Over natte stapstenen, spannende paaltjes en een knuppelpad moet je de overkant zien te halen. Ook kunnen kinderen zelf meebouwen en sjouwen met zand, stenen en stokken.

Voor jongere kinderen is er bij het blotevoetenpad een aantrekkelijke en veilige waterspeelplek om in te spelen. Voor kinderen in een rolstoel worden speciale aanpassingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld een aangepaste waterpomp en een avontuurlijk rolstoelpad. Het ontwerp voor het blotevoetenpad is gemaakt door Ity Busstra van 'De kleine tuinman' en uitgevoerd door Anno 2000.

Gratis toegankelijk

De Koppeltuinen beginnen bij natuuractiviteitencentrum De Koppel en lopen tot aan de Radewijkerbeek. De tuin is ongeveer drie hectare groot en bestaat uit een erf, een bloemrijk grasgebied en een drassig gebied dat onder water kan lopen.

In de tuin bevinden zich ook een vijver met vuurplaats, een moestuin en een podium. Het blotevoetenpad en de waterspeelplaats in deze Koppeltuinen zijn gratis toegankelijk.

Beleefbaarheid

Met de aanleg van het blotevoetenpad en waterspeelplaats wordt verder gewerkt aan het beleefbaar maken van het Vechtpark Hardenberg. Met het blotevoetenpad en waterspeelplaats wordt verder invulling gegeven aan de Koppeltuinen als gebied om te wandelen en de natuur te beleven.

In de Koppeltuinen biedt natuuractiviteitencentrum en Anjerpunt De Koppel educatieve beleefactiviteiten  rond water en natuur. De Koppeltuinen zijn  grotendeels in eigendom bij Staatsbosbeheer en worden beheerd en onderhouden door vrijwilligers van De Koppel en leerlingen van de groenopleiding van AOC de Groene Welle.

Tien Toren Plan

Het blotevoetenpad en waterspeelplaats zijn onderdeel van het Tien Toren Plan. Met dit plan wordt de Vecht in tien verschillende gebieden nog beter zichtbaar en toegankelijk gemaakt.

Het Tien Toren Plan, onderdeel van het programma Ruimte voor de Vecht, is opgezet door Waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en verschillende gemeenten langs de Vecht.


blotevoetenpad