Victor de Vechtotter brengt nieuws over droogte

Ik ben Victor de Vechtotter jullie kennen mij als de reporter van het Vechtpark Hardenberg. Namens Waterschap Vechtstromen presenteer ik een speciaal nieuwsbulletin over de droogte in Nederland en in het bijzonder de oostelijke provinciën. We hebben de mooiste zomer sinds tijden. We zitten midden in een hittegolf en we zoeken naar verkoeling in meertjes en beekjes. Maar is dat wel zo verstandig? Door de aanhoudende hitte en droge periode hebben we te maken met een watertekort en een slechte waterkwaliteit.


Zwemwater

Met deze warmte is het natuurlijk heerlijk om te gaan zwemmen in waterplassen, maar op sommige waterplassen is een negatief zwemadvies afgegeven. Als je echt wilt weten of je ergens mag zwemmen, dan kan je het beste naar de site zwemwater.nl gaan. Als je op de site bent, tik dan je postcode in om te kijken waar het veilig is om te zwemmen.

Als je op de hoogte wilt blijven over de hitte en droogte. Of als je meer wilt weten over waterschap Vechtstromen, abonneer je dan op dit YouTube kanaal en vergeet niet op het belletje te drukken. Als er een nieuwe video verschijnt dan krijg je een notificatie. Je kan natuurlijk ook de site van Waterschap Vechtstromen in de gaten houden hier staan alle updates over droogte. www.vechtstromen.nl/droogte